Viktigt att undersöka omdömen när man handlar lampor

Jag skulle aldrig handla online butiken i fråga inte hade några omdömen att läsa igenom. Det behöver inte vara flera tusen, men jag vill kunna se en röd tråd av sammanhängande upplevelser som stärker att aktören är seriös. Jag gjorde nämligen misstaget att “handla på känsla” en enda gång i mitt liv, och det höll på att stå mig dyrt.

Jag skulle inhandla en ny LED-ramp till vintersäsongen och var, som man gärna är, lite dumsnål. Jag tog första bästa ramp som (enligt säljaren själv såklart), var en av marknadens bästa. Den produkt jag dock tog emot skulle inte ens ha hållit ihop för montering. Jag returnerade således varan men fick veta att jag inte skulle få några pengar tillbaka. För att göra en lång och tradig historia kort så fick jag tillslut rätt i ärendet efter att ha dragit i reklamationsombudsmannen. Efter det läser jag alltid omdömen och gör gärna en extra googling på företaget för att se att inget obehagligt dyker upp.

Samma skräckupplevelse jag hade med den där oseriösa butiken, samma smärtfria och njutningsfulla upplevelse fick jag när jag i år skulle inhandla extraljus till min svåger i julklapp. Jag gjorde min research via sajten företagsomdöme.se och hittade ett företag som bockade av flertalet av mina krav för en seriös aktör (kundtjänst, Klarna som betalningsalternativ och en aktiv plattform på social media). När jag hade handlat därifrån kände jag nästan att det var synd att jag inte hade fler bilar som behövde lysen. Det var liksom trevligt, vilken inte hör till vanligheten när det kommer till onlinebaserade butiker.

Mer info

Led är bra för vårt klimat

Jag röstar grönt och försöker att anamma en levnadsstil som är både varsam och skonsam för vår miljö och klimat. Detta betyder att jag källsorterar en till två gånger i veckan samt att jag undviker produkter som drar onödigt mycket ström. Jag är en stark förespråkade av led belysning som ni vet och väljer led i alla tänkbara situationer som det är möjligt. De gamla traditionella lamporna slukar onödigt mycket ström och inne i lamporna finns även kvicksilver och andra farliga metaller. En till egenskap som inte är till dess fördel är koldioxidutsläpp i atmosfären.

LED panel från Svealight

Mitt senaste projekt var att byta ut takbelysningen i hela köket och övergå till panel belysning. Jag valde en led panel som man kunde hänga upp i taket med en vajer och slutresultatet blev inget annat än succé. Det som jag gillade mest med denna led panel var att den såg oerhört elegant ut så att både funktionalitet och design på något vis blev ett. Led panelen var 120 cm lång 30 cm bred och lyste bättre än gamla kökslampan.

En ny lysrörsarmatur monterades upp i grovköket

När jag trodde att allt var klappat och klart så insåg jag att jag faktiskt hade ett surrande lysrör som jag glömt byta ut i mitt grovkök. Jag handlade snabbt och beställde en komplett lysrörsarmatur med nya led lysrör från samma webbsida som jag beställde panelerna ifrån. Anledningen till att bytte ut helt lysrörsarmaturen var för att den var led anpassad och det skulle underlätta monteringen enligt min man. Jag är supernöjd med båda inköpen och nu hoppas jag bara att denna lysrörsarmatur inte går sönder på ett bra tag.

 

Informationsajt till er som vill läsa om led och spotlights

Jag har faktiskt funderat på spotlights belysning men har inte riktigt kommit till skott. Men kan ju inte göra allt på en gång som man brukar säga. Men jag vill gärna dela med mig av en bra källa som faktiskt kan hjälpa er som gärna vill lära er mer om spotlightbelysning. Om ni saknar baskunskaper kring ljuskällan så är det bara att besöka ledspotlights.nu så hittar ni det mesta som berör spottar.

Mer info

Ny arbetslampa monterat på min Polaris

Idag monterade jag ny fordonsbelysning på min ATV. Jag beslöt mig för att installera en ny sorts kraftfull arbetsbelysning vid fronten med en effekt på 60 watt som förhoppningsvis kommer att underlätta körningen en hel del, speciellt under vid kvällskörning. Att åka fritt i skogen på kvällarna är det absolut bästa jag vet, man känner sig fri som en fågel och mäktig bakom sin Polaris 500. Jag tycker inte original lamporna är så värst bra så därför behövde jag uppgradera belysningen efter månader av missnöje. Märket jag köpte heter Oledone och kastar iväg ljuset cirka 70 meter framför fordonet men fin spridning på 60 grader, mer än tillräckligt.

Extraljus till Renault var ett lyckat val

Jag kunde inte med att endast köpa mig själv ny belysning utan unnade även Jon (min fästman) nya extraljus till hans Renault. Bilens standard belysning är helt usel, och då tänker jag främst på helljuset som nästan presterar i nivå med en Volvo med halvljus. Jag förstår inte riktigt varför bilarna idag inte har bättre fordonsbelysning trots all ny teknik med led och xenon som finns tillgänglig. Hur som helst blev det 2 st extraljus vid fronten som ersätta de gamla halogen extraljusen som tidigare satt där av märket Bosch.

 

Mer info