Viktigt att undersöka omdömen när man handlar lampor

Jag skulle aldrig handla online butiken i fråga inte hade några omdömen att läsa igenom. Det behöver inte vara flera tusen, men jag vill kunna se en röd tråd av sammanhängande upplevelser som stärker att aktören är seriös. Jag gjorde nämligen misstaget att “handla på känsla” en enda gång i mitt liv, och det höll på att stå mig dyrt.

Jag skulle inhandla en ny LED-ramp till vintersäsongen och var, som man gärna är, lite dumsnål. Jag tog första bästa ramp som (enligt säljaren själv såklart), var en av marknadens bästa. Den produkt jag dock tog emot skulle inte ens ha hållit ihop för montering. Jag returnerade således varan men fick veta att jag inte skulle få några pengar tillbaka. För att göra en lång och tradig historia kort så fick jag tillslut rätt i ärendet efter att ha dragit i reklamationsombudsmannen. Efter det läser jag alltid omdömen och gör gärna en extra googling på företaget för att se att inget obehagligt dyker upp.

Samma skräckupplevelse jag hade med den där oseriösa butiken, samma smärtfria och njutningsfulla upplevelse fick jag när jag i år skulle inhandla extraljus till min svåger i julklapp. Jag gjorde min research via sajten företagsomdöme.se och hittade ett företag som bockade av flertalet av mina krav för en seriös aktör (kundtjänst, Klarna som betalningsalternativ och en aktiv plattform på social media). När jag hade handlat därifrån kände jag nästan att det var synd att jag inte hade fler bilar som behövde lysen. Det var liksom trevligt, vilken inte hör till vanligheten när det kommer till onlinebaserade butiker.