Led är bra för vårt klimat

Jag röstar grönt och försöker att anamma en levnadsstil som är både varsam och skonsam för vår miljö och klimat. Detta betyder att jag källsorterar en till två gånger i veckan samt att jag undviker produkter som drar onödigt mycket ström. Jag är en stark förespråkade av led belysning som ni vet och väljer led i alla tänkbara situationer som det är möjligt. De gamla traditionella lamporna slukar onödigt mycket ström och inne i lamporna finns även kvicksilver och andra farliga metaller. En till egenskap som inte är till dess fördel är koldioxidutsläpp i atmosfären.

LED panel från Svealight

Mitt senaste projekt var att byta ut takbelysningen i hela köket och övergå till panel belysning. Jag valde en led panel som man kunde hänga upp i taket med en vajer och slutresultatet blev inget annat än succé. Det som jag gillade mest med denna led panel var att den såg oerhört elegant ut så att både funktionalitet och design på något vis blev ett. Led panelen var 120 cm lång 30 cm bred och lyste bättre än gamla kökslampan.

En ny lysrörsarmatur monterades upp i grovköket

När jag trodde att allt var klappat och klart så insåg jag att jag faktiskt hade ett surrande lysrör som jag glömt byta ut i mitt grovkök. Jag handlade snabbt och beställde en komplett lysrörsarmatur med nya led lysrör från samma webbsida som jag beställde panelerna ifrån. Anledningen till att bytte ut helt lysrörsarmaturen var för att den var led anpassad och det skulle underlätta monteringen enligt min man. Jag är supernöjd med båda inköpen och nu hoppas jag bara att denna lysrörsarmatur inte går sönder på ett bra tag.

 

Informationsajt till er som vill läsa om led och spotlights

Jag har faktiskt funderat på spotlights belysning men har inte riktigt kommit till skott. Men kan ju inte göra allt på en gång som man brukar säga. Men jag vill gärna dela med mig av en bra källa som faktiskt kan hjälpa er som gärna vill lära er mer om spotlightbelysning. Om ni saknar baskunskaper kring ljuskällan så är det bara att besöka ledspotlights.nu så hittar ni det mesta som berör spottar.